Backup af en forsvunden fil

IT-folk får en gang imellem nogle mærkelige henvendelser. I dag modtog jeg en anmodning om at tage backup (sikkerhedskopi) af en forsvunden fil.

Backup er noget man normalt tager for at kunne genskabe data hvis de skulle forsvinde fra maskinen. Hvis filen allerede er forsvundet, kan man ikke tage en backup af den. Men brugeren mente naturligvis at vedkommende gerne ville have genskabt den fra backup 🙂

14 kommentarer til “Backup af en forsvunden fil”

 1. Du er lidt af et IT geni, hvis du kan genskabe alle de uberettiget slettede kommentarer, der er et resultat af en diktatorisk moderators censur

 2. PJ:

  Hvis du kommer som gæst i mit hjem, forventer jeg at du opfører dig passende, da jeg ellers tillader mig at smide dig ud.

  Hvis du skriver tåbelige kommentarer eller andre ting i min blog, som er indlægget uvedkommende (ikke at du gjorde det) tillader jeg mig at slette dem eller undlade at frigive dem.

  Dette opfatter jeg ikke som diktatorisk censur, men ren “housekeeping”. Du er meget velkommen til at kommentere på det som jeg skriver om.

 3. Mit sikkerhedsprogram, der tager sig af alt fra defrag til antivirus burde også tage backup, men hver gang der skal køres en backup, så vurderer systemet selv, at der ikke er nogen filer, der har behov for en backup. Det får programmet nu ikke lov til at bestemme.

 4. Ousen:

  Det er godt du selv kan bestemme hvad den skal tage backup af.

  Jeg har en fornemmelse af at problemet er hvordan dit backup-program er sat op. På en pc (kender ikke til MAC) bliver der sat et arkiverings-mærke, når en fil bliver opdateret (oprette/ændret). Backup-programmet vil så se på hvilke filer der er ændrede, og tage backup af dem. Men det afhænger af hvordan programmet er sat op, og hvilken program-type du bruger).

  Hvis backup-programmet udfører en fuld kopiering af alt på maskinen, er dette arkiverings-mærke ikke afgørende. Hvis du udfører en incremental-backup (backup af ændrede filer siden sidste backup), tager den kun de filer der er ændrede (dem med arkiverings-mærket). Hvis du tager en incremental1-backup, bliver der kun taget backup af de filer der er ændrede siden sidste fulde backup (eller også er det omvendt, jeg kan ikke lige huske det).

  Jeg vil prøve at huske at beskrive det på min backup-blog (http://backup.nationenblog.dk/)

 5. Henrik Rasmussen:
  Hvis du ellers bemærkede det, skrev jeg UBERETTIGET, og da vi er inviteret til at blogge, blot EB’s regler bliver overholdt, vil man være en dårlig vært, hvis man smider en gæst ud, der har overholdt disse.

 6. Jeg havde endnu ikke foretaget en back- up til min nye WD 2,5″ eksterne. Derfor var ingen eksisterende back-up, men mit sikkerhedsprogram vil altså ikke. JEg bruger bare programmet der følger med discen og det fungerer glimrende med incremental.

 7. PJ:

  Nogle bruger indlæg i andres blogge til at køre lange diskussioner om ting der intet har med indlægget at gøre eller som er utidig mudderkast.

  Du har fuldstændig ret i at vi er blevet inviteret til at blogge, men det indebærer ikke at man er berettiget til f.eks. at svine en andens blog til med kommentarer der ikke har med sagen at gøre.

 8. Hej Henrik hvordan laver man de links i selve skriften, altså ikke links som man ser når vi lægger selvstændige links ind, men dem du har brugt her i din tekst. ❓

  Cheers B:o)

 9. Hej Bo

  Nej, det er skam ikke omstændigt 🙂 Men jeg sender dig en besked i stedet for, for jeg kan ikke skrive det her som kommentar, for når jeg skriver det som kode så laver Nationenblog det om som det faktisk skal se ud som et link, ikke som en kode…….

  …. Senere: Hej igen Bo. Nu givet jeg op, for selv når jeg forsøger at sende dig en besked på Nationenblog, hvor jeg viser dig den kode du skal skrive, så laver Nationenblog koden om, så du kun kan se linket og ikke hvordan det skal laves. Øv.

  Hilsen Henrik

 10. Hej Henrik, undskyld det sene svar. Men tak for forsøget. Kan du evt. hvis du får tid prøve med en mail.

  Cheers B:o)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.