Mit backup program mener ikke at der er filer at tage backup af

Mit sikkerhedsprogram, der tager sig af alt fra defrag til antivirus burde også tage backup, men hver gang der skal køres en backup, så vurderer systemet selv, at der ikke er nogen filer, der har behov for en backup.

Jeg havde endnu ikke foretaget en back- up til min nye WD 2,5″ eksterne. Derfor var ingen eksisterende back-up, men mit sikkerhedsprogram vil altså ikke. JEg bruger bare programmet der følger med discen og det fungerer glimrende med incremental.

2 kommentarer til “Mit backup program mener ikke at der er filer at tage backup af”

  1. Jeg har en fornemmelse af at problemet er hvordan dit backup-program er sat op. På en pc (kender ikke til MAC) bliver der sat et arkiverings-mærke, når en fil bliver opdateret (oprette/ændret). Backup-programmet vil så se på hvilke filer der er ændrede, og tage backup af dem. Men det afhænger af hvordan programmet er sat op, og hvilken program-type du bruger).

    Hvis backup-programmet udfører en fuld kopiering af alt på maskinen, er dette arkiverings-mærke ikke afgørende. Hvis du udfører en incremental-backup (backup af ændrede filer siden sidste backup), tager den kun de filer der er ændrede (dem med arkiverings-mærket). Hvis du tager en incremental1-backup, bliver der kun taget backup af de filer der er ændrede siden sidste fulde backup (eller også er det omvendt, jeg kan ikke lige huske det).

    Vær opmærksom på at en incremental backup er en backup siden sidste fulde back of hvis du ikke først har en fuld backup så kan du ikke foretage en incremental backup.

    Derfor skal du starte med at tage en fuld backup af hele systemet. Herefter bør det være muligt at tage incremental backup.

    Men du bør engang imellem tage en fuld backup. Hvis du mister den fulde backup, er dine incremental backupper ikke så meget værd.

  2. Det er naturligvis rigtig nok, men jeg får ikke lov til at tage en fuld backup. I det program, der følger med min eksterne kan jeg i princippet tage hele min computer med, da den åbner som en slags outlook og har mit skrivebord med. Derigennem har jeg min mailkonti, alle mine filer (altså dem jeg gerne vil have en backup af f.eks. billeder, musik arbejdsdokumenter osv.). Tror der er ok styr på det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.