Du bliver meldt til politiet for manglende rejsehjemmel

Danmarks Radios Nyhedskanalen på DAB, der vist nok sender en kopi af timenyhederne fra DR P1, kunne i morgen kl. 06:00 og den følgende time, berette at man fremover vil blive meldt til politiet, hvis man ikke medbringer gyldig rejsehjemmel.

“Klip dit kort med et smil, ellers risikerer du at blive meldt til politiet”, lød det. Og det fik mig til at spekulere over, om jeg så også ville blive meldt til politiet, hvis det nu ikke var med et smil at jeg medbragte gyldig rejsehjemmel. Eller hvad nu hvis det er DSBs billetautomater der stempler forkert? Som jeg har været ude for, fastholdt DSB sin bøde på kr. 500,- da jeg henvendte mig til dem, efter at være blevet stoppet i toget få minutter efter at jeg havde meldt fejlen ved stempelmaskinen til Servicetelefonen på stationen.

Sagen her dækker nu over at passagerer uden gyldig rejsehjemmel vil blive meldt til politiet, hvis de er aggresive, fysisk eller verbalt. Og der er 0-tolerance.

Det er DSBs nye stil. Så hvis maskinen stempler forkert, så tag for Guds skyld ikke med toget, du kan risikere at komme i fængsel.

3 kommentarer til “Du bliver meldt til politiet for manglende rejsehjemmel”

 1. Ja, den er ikke let, den der…
  For retten vil nemlig have bevis fra DSB for, at der ikke har været problemer med at skaffe rejsehjemmel, hvis de skal dømme nogen for noget. Omvendt, kan DSB så postulere, at kan man ikke skaffe sig en billet – hærværksramte automater eller ej – skal man heller ikke stige på toget.

  Når alt kommer til alt, er det nok også mere den aggressive passagér, man vil kunne håndtere uden diskussioner, og dét er i orden med mig.

  I Tyskland får du en mega-bøde, hvis du ikke taler respektfuldt til f.eks. politiet, eller hvis du giver dem fingeren. Det er også OK med mig. For bliver du tiltalt af ordensmagten for noget, så har du også selv været ude om det, og så skal du ikke lade din egen fejl gå ud over andre.

 2. Det er jeg enig i. I hvert fald så langt som at man skal opføre sig pænt.

  Jeg er nu ikke enig i at man, sådan pr. definition, er skyldig fordi man bliver tiltalt af ordensmagten. Man er stadig uskyldig til det modsatte er bevist ved dom. Men du mente det vist heller ikke så firkantet 😀

 3. Steffen, hvad nu hvis nogen bedriver falske beskyldninger mod én, er man så også selv ude om at blive tiltalt af politiet?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.