Tema “Almindelige sprogfejl”: En konti / Kontoer / Kontoerne #sprogtip

Jeg forsøger normalt at undersøge korrektheden af det jeg skriver, og i dette tilfælde havde jeg også undersøgt hvilke former der er korrekte.

Jeg har en del gange hørt entalsformen konto omtalt som ”en konti”. Dette er forkert ifølge sproget.dk.

Jeg havde også forsøgt at undersøge flertalsformen kontoer. Men ikke godt nok. Jeg har nu undersøgt det igen og har fundet ud af at det har være tilladt at skrive ”Kontoer” helt tilbage i 1929. Jeg beklager at jeg tidligere har skrevet at kontoer er forkert. Det var dårlig research (research er tilladt ifølge ordbogen.com) fra min side.

Se mere på https://hrasmussen.dk/tag/tema/

“Tema” er en samling af pudsige, finurlige og sjove måder vi siger ting på. Som alt jeg skriver, er det ikke tanken at være belærende. Der er derfor ikke grund til at påpege at jeg også har lavet en tastefejl eller lignende, som nogle sommetider finder på at komme med spydige kommentarer om, for naturligvis laver jeg da også fejl.

2 kommentarer til “Tema “Almindelige sprogfejl”: En konti / Kontoer / Kontoerne #sprogtip”

    1. Godt set. Det er helt korrekt at det, siden 1929, har være korrekt at skrive kontoer. Jeg husker ikke længere hvordan jeg har forsøgt at undersøge det, men ofte bruger jeg sproget.dk. Her fremgår en søgning på forummer ikke. Slår man, som du, op på forum, får man også de andre former. Og det er naturligvis korrekt at det er sådan det skal slås op. Der var jeg for hurtig. I det jeg skriver fremover, vil jeg sørge for at angive mine kilder (indtil omkring september udgives der en hver uge, som jeg allerede har undersøgt, så der kan jeg ikke erindre mine kilder, men vil prøve at finde tid til at slå det efter igen). Tak for din kommentar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.