Hvornår kan en person kræve et blog-indlæg fjernet?

Blogging er meget populært. Der er personlige blogs, blogs om tøj og mad, blogs om tekniske ting, blogs om firmaers produkter m.v.

Nogen skriver meget formelt, mens andre skriver i mere uformelt. Andre igen skriver fortællende om deres egen hverdag, hvad de tænker på, har oplevet, hvad de synes om ting, hændelser og andres adfærd og opførsel.

Danmark har vi frihed til at tænke, tro og tale. Og ud over at lovgivningen sætter visse grænser for hvad man kan tillade sig at skrive (jeg tænker på vores injurielovgivning), er der, i den anden ende, selve hensyntagen til andre mennesker. Selv om man, lovgivningsmæssigt, er i sin gode ret til at skrive det man skriver, er det forskelligt hvor andre menneskers grænse går. Der er dem som er mere eller mindre lige glade med hvad man skriver, mens andre er meget følsomme overfor blot at blive nævnt eller måske endda bare kan genkende sig selv i det man skriver.

Men hvor går grænsen, og hvornår skal man tage hensyn til at der er mennesker der ikke ønsker at man skriver det man skriver. Kan et andet menneske kræve at få fjernet noget, du har skrevet om i din blog, og hvor går grænsen?

  • Hvis personen føler sine grænser overtrådt?
  • Hvis du har skrevet anklagende om personen
  • Hvis du har skrevet kritisk om personen
  • eller hvad nu hvis du simpelthen blot har skrevet noget positivt, f.eks. ros, indirekte om en person, uden overhovedet at have nævnt denne person ved navn eller på anden måde identificeret personen, som blot kan genkende sig selv med baggrund i det du skriver, og som på ingen måde ville kunne genkendes af andre ud fra det du skriver.

Nogle har pænt bedt mig fjerne det jeg indirekte skriver om dem, andre har direkte, med trusler om retssag, dikteret mig at fjerne et kritik synspunkt om dem, og en enkelt har, ved flere lejligheder, truet mig med retssag hvis jeg ikke holdt op med at bruge ordet Ordkløver.

Jeg vil meget gerne høre din mening om hvad du synes? Kan man overhovedet kræve at få (evt. dele af) blogindlægget fjernet? Og hvornår er det IKKE okay?

One thought on “Hvornår kan en person kræve et blog-indlæg fjernet?”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.