Med trusler skal land bygges

Vi skal have respekt for hinanden
Jeg er af den overbevisning at det gælder uanset en persons race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering.  Og jeg har det generelt godt med mennesker “af anden ætnisk oprindelse end dansk” som det vist så fint hedder. Jeg væmmes faktisk ved at skrive det, for det giver et billede af “dem og os”. Og det bryder jeg mig ikke om, for jeg sætter pris på den mangfoldighed vi har.

De største racister er dem selv
Men i dette tilfælde er jeg nødt til at skelne. For selv om det gudskelov er langt de fleste der kan “opføre sig ordenligt”, leve fredeligt i Danmark og være en del af samfundet, så er der, unægteligt, personer der tilsyneladende mener, at respekt kun er noget der går den ene vej. Nogen har den forkvaklede opfattelse, at hvis man omtaler dem på en negativ måde eller gør noget som de er uenige i, så er det på grund af deres hudfarve, deres religion, deres… ja, hvad ved jeg om hvad de kan bruge som begrundelser. Jeg fristes til at skrive at de største racister er dem selv.

“Med lov skal land bygges”
Sådan står der over indgangen til Københavns Byret. I dagens Danmark kan man dog have det indtryk, at loven snarere beskytter dem, der har ondt i sinde. Politiets virkemidler forhindrer ofte at ret kan ske fyldest. Konsekvens for ens handlinger er efterhånden en sjældenhed. Det bliver mere og mere almindeligt at de, som overtræder loven, gør andre skade eller på anden måde, forsætligt eller ikke, slipper afsted med deres handlinger, uden så meget som en anmærkning.

For nogen tid siden kørte vi midtersporet i Rundkørslen på Roskildevej i Høje Taastrup, der ofte giver problemer for folk at manøvrere, der ikke er vandt til den, fordi den er så ulogisk. Der er 3 vejbaner, hvor af de to kan bruges til højre sving. men når en billist i den yderste base mod højre, som jo nok må være indersporet, fortsætter lige ud og en bil i midtersporet (der er også en højre-svingsbane), svinger til højre, så går det galt.

Et sådan uheld skete da en person “af anden ætnisk oprindelse end dansk” fortsætte lige ud i den bil vi sad i. Vi kunne vel ordne det i al fordragelighed, og efter at have kørt efter ham et stykke, standsede han, men da vi kom op til bilen, virkede han truende og, mens han “talte i telefon” sagde “I kommer NU!”.

Om han virkelig havde kontakt med “sin fætter” og hele banden, eller om det bare var bluf, ja, det turde vi ikke lade komme an på en prøve. Og politiet svarede da også venligt at de havde haft flere af den slags hændelser og at de gode var bekendt med problemet, men at de desværre ikke kunne gøre noget.

Man forstår godt at det er påstand mod påstand, men kan det virkelig være rigtigt, at de bare kan true sig fra ansvaret? Ja åbenbart. Med trusler skal land bygges.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.