Flydende vaskepulver

Jeg har nu skiftet mit vaskepulver ud med flydende… ja, hvad er det nu det hedder?

Mange, inkl. jeg selv, bruger ofte udtrykket “flydende vaskepulver”, men det er jo noget vrøvl, for et pulver er jo en tilstand af et granulat. Jeg tror at vi associerer “vaskepulver” med tøjvask og ordet “flydende sæbe” associeres nok mest med flydende håndsæbe. Man kunne måske kalde det flydende “vasketøjssæbe” for at præcisere hvad det er, men det lyder, i mine ører, lidt tåbeligt. Måske er “flydende tøjsæbe” bedre, men hvad skal man så kalde det vi kender som vaskepulver? “Pulver tøjsæbe”? Nu er vi vandt til at sige vaskepulver, så det skal ikke laves om.

Har du et forslag? Hvad skal vi kaldet den flydende sæbe, vi vasker tøj med?

5 kommentarer til “Flydende vaskepulver”

 1. På den flaske jeg har stående i skabet står der : “Flydende vaskemiddel ” – og det er vel et meget rammende ord for produktet.

  Det vi vasker OP med hedder jo også opvaskemiddel . Så kan det vi vaske tøj i jo ikke hedde andet end vaskemiddel – Og det kan så BÅDE være i pulver OG flydende.

  _@/´

 2. Pulver kan have en tendens til ikke at blive ordenligt opløst ved lave temperaturer, og kan derfor sidde i tøjet når vasken er færdig. Det er ikke et problem med flydende vaskemiddel.

  Pulver sætter sig også i sæbeskuffen (med mindre man, som jeg, kommer det direkte i maskinen). Det er et problem hvis man, som jeg, ikke kan tage sæbeskuffen af og skylle den ren (det vidste jeg ikke da jeg købte maskinen for længe siden). Jeg havde frygtelige problemer med at tøjet altid lugtede klamt når det kom op af maskinen straks efter vask.

 3. Jeg er også gået over til flydende vaskemiddel, fordi pulveret blev siddende i tøjet…..Iøvrigt et fænomen der er opstået de sidste ca 5 år. Tidligere havde jeg ikke problemer med uopløseligt pulver.

  Jeg har for nylig købt ny vaskemaskine…..og jeg huskede at kontrollere at sæbeskuffen kan tages ud og renses – har nemlig haft samme problemer som Henrik.

  …..egentlig underligt at designerne ikke tænker på dét.

  Og i disse sparetider hvor man vasker på lave temperaturer, skal man iøvrigt alligevel en gang om måneden koge sin maskine igennem – Der samler sig ildelugtende sæberester m.m. i systemet, hvis man kun vasker ved lave temp.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.