Rejs længere for mindre med offentlig transport

Priserne på offentlig transport hænger slet ikke sammen. Der er stor prisforskel på rejser, og man skulle tro at der var mængderabat jo længere man rejser. Men at prisen, samlet set, faktisk bliver billigere for en længere rejse, virker helt hen i vejret.

For et års tid siden hørte jeg, i min omgangskreds, at det var billigere at købe en billet fra f. eks. København H til Roskilde station og stå af i f.eks. Hedehusene (der er en station der ligger før Roskilde) end at købe en billet fra København H til Hedehusene.

Det samme gør sig gældende i dag. Tager man f.eks. fra Nørreport station kl 09:29 og står af på Køge station, er billetprisen kr. 108,-.

Tager i til gengæld samme tog fra Nørreport 09:29, men skifter i Køge til lokaltog og står af i Faxe Ladeplads (som er lokalbanens endestation 32 Km fra Køge station, er billetprisen kun kr. 76,- for den samlede rejse fra Nørreport til Faxe Ladeplads.

Du får altså en langt billigere pris ved at køre meget længere med tog og sparer derved kr. 32.- ved at køre 32Km. længere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.