Fejl 40? En computer kan da ikke lave fejl

”Det er da bare en fejl 40” får man ofte at vide, hvis der er sket en fejl. ”Fejl 40” indikerer  40 cm. fra tastaturet, altså personen der betjener computeren, og er således en anden måde at sige at det er en betjeningsfejl og altså noget man selv har gjort galt.

Men teknik kan jo altså også fejle. Et program er ikke bedre end den der har lavet det, og hvis en ændring, som man foretager i programmet, utilsigtet- og uden kendskab til brugeren, får en anden funktion til at ændre sig, så er det jo ikke en fejl som brugeren har gjort, men noget som brugeren slet ikke kunne være bekendt med.

Lad os tage en analog situation. Du kommer ind ad døren, og lukker døren. Men oven på døren er der nogen der har været ”morsomme” at stille en spand med vand. Spanden falder naturligvis ned fordi du lukker døren, men er det så din skyld? Er det ”fejl 40”? Du kan med rette ikke forvente at der var en spand med vand dér. Og således man du heller ikke være ansvarlig for det hændte.

Teknik kan også fejle. Og det er ikke fejl 40.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.