En farlig dag for cykling

Puh ha, det er sandelig godt jeg er hjemme i god behold.

 • Frederiksberg Alle er ikke særlig godt oplyst. Havde nær påkørt en mørk person der pludselig gik ud på vejen
 • Mange cyklister uden lys på
 • Nogle cyklister med ned-ad vendt lysdiodelygte med kun én lysdiode (næsten umulig at se og er vist ulovlig selv om de sælges mange steder). Jeg fortalte pænt en enkelt pige at det var meget svært at se hendes lygte. “Nå” sagde hun bare, og mumlede et eller andet der formentlig var brok omkring mig.
 • Holdt for grønt efter stop stregen for en billist, som skulle til højre, men som ikke efterlod nogen plads til at “smutte inden om”. Jeg skal heller ikke nyde noget så jeg ventede til han var drejet. Da han forstod at jeg ville have ham til at køre først, kørte han, hvorefter jeg skulle passe på andre trafikanter før jeg kunne fortsætte lige ud, men nu var der rødt, hvilket jeg sådan set ikke kunne koncentrere mig for at se før jeg var for langt ude i krydset. Ikke en dårlig undskyldning, fejlen var min, men det er forklaringen og det var bestemt ikke med vilje. Jeg hader at køre- eller gå over for rødt (eller andre færdselsforseelser).
 • Pludselig kom en cyklist uden lys kørende fra fortovet lige ud foran mig på kørebanen og uden at se sig for.
 • På Falkoner Allé kørte en Christiania-bike cyklist sådan lidt i den ene side af cykelstien, lidt i den anden side så man ikke kunne være sikker på at komme helskindet forbi.
 • Længere nede på Falkoner Allé gik en fodgænger på kantstenen mellem fortovet og cykelstien og da han kom til en lygtepæl gik han da pludselig ud på cykelstien. Jeg ringede med klokken, men fik så en verbal overhaling af den ande verden. Jeg spurgte om han heller ville køres ned. De næste 5-10 sekunder kunne jeg stadig høre ham brokke sig.
 • Længere fremme kørte en tværgående cyklist over for rødt (vi havde grønt)

Hvad tænker folk på. Er det dem selv eller bare dem selv de tænker på. For de tænker i hvert fald ikke på andre og da slet ikke på sikkerhed!

4 kommentarer til “En farlig dag for cykling”

 1. Det er en ren jungle. Jeg har selv en ide om at det nok er bedst at køre efter reglerne men der er for mange idioter til at man kan være sikker på ikke at blive kørt ned selvom man gør alt hvad man kan for at undgå det.

 2. De tænker slet ikke , fornylig var jeg ved at køre en lille pige ned , der kom inde fra fortovet og ud på vejen på hendes lille cykel. Ingen lys for og bag og ingen reflekser overhovedet. Trods det at det var bælg mørket. Det aller værste var at hendes mor gik lige ved siden af og var lige så mørk. Det var ikke pigens skyld , men jeg forstår slet ikke at moderen er så uansvarlig og hverken tænker på lys eller reflekser på en uoplyst vej.
  Jeg ser det samme næsten hverdag, cyklister uden hverken det ene eller andet. Kører som om der ikke var en færdselslov. De fatter slet ikke at de selv er ansvarlige for deres sikkerhed. Jeg er selv cyklist der i perioder hvert år cykler til arbejde også om vinteren og jeg sætter en ære i lys , reflekser der kan ses og i at køre ordentligt….
  Ved en skole , jeg passerer hver morgen kommer der børn dertil på rulleskøjer , kørende ude på vejen , UDEN reflekser og lys, hvor det stadig kun er begyndende lyst.
  Jeg ved ikke hvorfor , men alt for mange forældre er ligeglade med sikkerheden.

 3. Cyklister, generelt, tænker ikke. De skal bare frem, helst uden hensyn til andre trafikanter.
  Jeg gyser her i denne mørke tid, hvor risikoen for at køre en de mange mærklagte cyklister ned, er endnu større end i den lyse tid.
  Få nu for fanden noget ordentligt lys på de cykler, så vi bilister kan se jer!

 4. Frejalein: Ja, desværre kan man kun selv prøve at efterleve reglerne og derved gøre det så sikkert som overhovedet muligt for sig selv og dermed også forsøge at undgå at andre kommer til skade. Jeg tror at uanset at andre er nogle idioter, så bør man i hvert fald selv efterleve reglerne, for så har man da i hvert fald gjort sit til at der ikke sker ulykker.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.