Udeblev politiets kontrol?

Jeg var henrykt da medierne fortalte at politiet endelig ville begynde at gøre noget ved alle disse fuldstændig bedøvende lige glade- og egoistiske cyklister der tror at de ejer cykelstierne og kan gøre som det passer dem, uden respekt for andres sikkerhed og færdselsloven. Men ak, jeg har da ikke set et eneste tiltag endnu.

Husk nu, færdselsloven er jo kun vejledende, man behøver skam ikke følge den :-/

Cyklist, vis hensyn: Hold tilbage for cyklister der kører over for rødt!
Cyklist, brug da bare cykelstien i modsatte vejside. Folk opdager dig nok… når de ligger på asfalten!
Cyklist, du behøver ikke markere hvad du har til hensigt. Det opdager vi nok på et eller andet tidspunkt, når vi ligger på asfalten med smadrede tænder og en brækket arm.

5 kommentarer til “Udeblev politiets kontrol?”

 1. Haha, ja, er det ikke morsomt at tænke på. Jeg tror vi danskere, i mange sammenhænge, er os selv nok. Ikke firdi vi nødvendigvis alle er imod hinanden, men nok mere fordi man ikke tænker så meget over hvordan andre oplever det og man følger måske derfor at det som regel er de andre der er irriterende.

  Derfor tror jeg også det er godt med nogle kampagner, som f.eks. den Københavns Kommune er i gang med at forberede (I Bike CPH).

 2. Du har så evigt ret. Mange cyklister kører som sindsyge. Det er en ting, som også skal med her. Nemlig at mange kører på fortove ogi fodgængerfelter, til fare for de gående.

 3. Yes! Masser af cyklister – bl.a. min datter – har i mange år forbandet bilerne (i København) langt væk.

  SÅ fik hun selv kørekort … og gæt, hvem hun nu forbander langt væk!!!??? *GGGG*

  Kalinka

 4. Hm, de fleste cyklister er for mig at se mest til fare for sig selv og andre cyklister, mere end til fare for fodgængere – og bilisterne behøver næppe frygte så meget…

  De værste cyklister er sommer- og søndagscyklister. Dem, der kun cykler når vejkret er godt – og som derfor har glemt alle regler, når de sætter sig i sadlen den første forårsdag. Det er dem, der synes, man skal overhæle dem indenom. Dem, der slingrer. Og dem, der lægger sig foran én når man holder for rødt lys, selvom man de sidste fem lyskryds har overhælet dem så snart der blev grønt.

  Men klart – cyklister skal da respektere fodgængere. Fodgængere skal dog også respektere cyklister. Det er som om, mange fodgængere tror, man er en skumgummiklovn på 1-hjulet cykel, selv når man kommer kørende med 30 i timen. De siger ‘ups’ og griner fjoget hvis man er ved at køre dem ned, når de vader over cykelstien uden at se sig for. Eller de siger ‘slap af’ når man ringer med klokken, selvom cykelstien nu engang er for cyklister – ikke for fodgængere.

  Hver dag ser jeg adskillige fodgængere, der går ud på cykelstien og SÅ kigger til højre, om der kommer nogen. Og dér er det jo lissom for sent. De fodgængere burde der måske også gøres noget ved…

 5. Det lyder som om vi er meget enige. Jeg har nu ikke helt samme oplevelse, selv om jeg cykler hele året rundt. For mig synes det at være et lige stort problem hvadenten det er sommer eller vinter.

  Og du har ret i at det også gælder fodgængerne. Det er egentlig et under at man ikke er kommet til at køre ind i nogen endnu, når de bare vader ud på gaden uden at se sig for, f.eks. i Nørregade hvor det er svært som cyklist at køre længere ud på gaden (for at undgå fodgængerne) uden at blive kørt ned af bilerne.

  Jeg håber sådan at Københavns Kommunes kampagne “I Bike CPH” giver folk noget at tænke over… men jeg har min tvivl.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.