Balancen mellem detaljer og overordnet beskrivelse

De fleste af os gider ikke have for indviklede beskrivelser. Man bør fatte sig i korthed for at lytteren ikke “falder af i svinget”. “Du komplicerer det mere end nødvendigt” fik jeg for nylig at vide da jeg skulle beskrive noget teknisk for en kollega der teknisk var på min egen højde.

Nogle gange er det dog nødvendigt at give nogle detaljerede oplysninger. Skal du f.eks. beskrive ruten fra A til B nytter det ikke noget at du undlader detaljer i beskrivelsen. Jo, i nogle tilfælde kan beskrivelser af trær og huse være overflødige, men det er nødvendigt at fortælle om den lille vej der kommer på venstre side, lige inden du, efter 3 veje, skal dreje til venstre.

Detaljen med den lille vej kan for nogen være overflødig. Men undlades den kan det også bidrage til forvirring, for var det nu 3 veje inklusive den lille vej, eller ej.

Det er en svær balance og du kan nemt blive beskyldt for enten at være for detaljeret eller for overfladisk, afhængig af lytterens humør, synspunkt og evne til at opfange beskrivelsen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.