Blink til venstre i en rundkørsel? #færdselsregner

Hvornår er det blevet en færdselsregel at man skal blinke til venstre inde i en rundkørsel? Det er da mega forvirrende

5 kommentarer til “Blink til venstre i en rundkørsel? #færdselsregner”

  1. Det er sikkert for at markere hvor man er på vej;-) Utrolig mange blinker ikke
    når de skal _ud_ af rundkørseln, hvad er endnu forvirrende.

    /Björn

    1. Det er rigtigt at man, naturligvis, skal markere når man har tænkt sig at køre ud igen. Dette gælder i alle tilfælde, men især når der er flere vejbaner i rundkørslen, da risikoen er meget større. Der er kun én vej rundt i rundkørslen. Derfor er der ikke nogen grund til at markere at man kører rundt i rundkørslen, da det er implicit.

  2. Bliver du da forvirret over at den forankørende blinker til venstre, når I kommer til en rundkørsel? Det er vist ikke lovkrav, men er dog en orientering til medkørende, at bilisten har tænkt sig at køre ud ad den vej, der ligger til venstre for nuværende kørselsretning…… Ret smart syntes jeg 😉

    1. I en rundkørsel er det implicit at man kører rundt. Derfor er der ingen grund til at markere at man kører rundt, ved at blinke til venstre. Der hvor det kan forvirre er at man begynder at blinke til venstre inden man kører ind, hvilket – tegnmæssigt – angiver at man vil dreje til venstre. Man kan derfor få den opfattelse at bilisten vil dreje til venstre, MOD færdselsretningen. Og dét er forvirrende. Hvis alle gjorde tegn til alt muligt de ikke skal, som at blinke til venstre når man ikke skal drejer til venstre mod færdselsretningen, eller markerer at man ikke vil dreje ned af afkørslen fra motorvejen, hvad mener de så. Hvis man ikke følger reglerne, så kan det være forvirrende for os, der følger reglerne, hvad de mener. Regler er til for at få os til at beskytte os bl.a. mod misforståelser, som f.eks. når folk blinker til venstre selv om de skal til højre. Følg reglerne og undlad misvisninger som bl.a. at vise af til venstre når man skal højre rundt i rundkørslen. Det er på ingen måde smart.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.