Det kan koste dig kr. 142 at bebytte en forkert Rejsekort terminal

Det kan koste dig kr. 142 at benytte den forkerte Rejsekort terminal. Det gjorde en togrevisor mig opmærksom på i går på en tur til Høje Taastrup.

Jeg havde, som så mange gange før, tjekket ind ved hjælp af en af de Rejsekort-terminaler der står placeret neden for fordelingstrappen på Nørreport station.

Når man er gået ned ad trappen i midten, kan man gå til højre og videre ned ad trappe til S-tog eller til ventre til fjerntog. Rejsekort terminalerne står placeret i midten, lige når man kommer ned ad den første trappe, dog en smule forskudt mod trappen til fjerntog.

Der er ikke noget der indikerer om terminalerne er til fjern- eller S-tog. Og de fleste vil vel også gå ud fra at de har lovlig rejsehjemmel, når blot de har tjekket ind.

Men sådan er det åbenbart ikke. DSB har, bevidst eller ubevidst, lagt en fælle. For de pågældende terminaler kan ikke benyttes når du skal med S-tog.

Når du skifter mellem fjerntog, S-tog, bus og Metro, skal du tjekke ind igen. Du skal først tjekke ud når din rejse er helt slut. Transportselskaberne skal kunne følge din færden, bl.a. for at kunne regne din pris- og din rabat ud. Og det er derfor vigtigt at du markerer hvilket transport-middel du tager.

I busser er det logisk, og når du står på en S-togs- eller fjerntogsperron er det også logisk hvilket transportmiddel du benytter og dermed hvad terminalen er beregnet til.

Men på Nørreport kan man ikke se at terminalerne i midten kun er beregnet til fjerntog. Og din uvidenhed kan koste dig kr. 142 i bøde.

Efterskrift: Læs også Det kan (alligevel ikke) koste dig kr. 142 at bebytte en forkert Rejsekort terminal

 

12 kommentarer til “Det kan koste dig kr. 142 at bebytte en forkert Rejsekort terminal”

 1. Det lyder helt forrykt. Og værre må det så være i gangen, der går fra fjerntog, forbi s-tog og hen til Metro. Der kan man også checke ind – men hvad checker man ind til?

  1. Jeg er spændt på hvad DSB, der har terminalerne, svarer mig i morgen – selv om det jo er Rejsekorts terminaler. DSB vil muligvis henvise til Rejsekort, men så må jeg jo gå videre til dem. Tåbeligt er det i hvert fald og man kunne mistænke at det var en slags pengemaskine, hvis pågældende togrevisor har ret i sig udsagn om bøde.

 2. Ikke fordi jeg vil forsvare rejsekortet som sådan, men jeg er nu trods alt ret sikker på, at de har gjort det på den måde fordi de syntes det var smart, og ikke for at genere folk.

  Det er selvfølgelig fedest hvis man kan se noget ondt i alt og således få en grund til at vælte sin galde ud på internettet.

  1. Det har du ret i. Jeg tror heller ikke det, i givet fald, var gjort bevidst, selv om jeg selv har måtte betale en bøde på kr. 500 til DSB fordi deres stempelmaskine stemplede forkert og jeg, inden rejsen, havde kontaktet DSB om det. Men det var forkert hvad pågældende togrevisor fortalte mig. Det har DSB oplyst efter at have kontaktet Rejsekort.

 3. Det er lige gyldigt hvilken check in du bruger på Nørre port station, Bare du checker ind. Jeg har det fra Rejsekort selskabet, fordi jeg selv har været i tvivl.

 4. Da jeg fik mit rejsekort i juli/august 2012, ringede jeg til dem med en del spørgsmål. Deres medarbejdere lyder meget erfarne og inde i reglerne. De sagde helt udtrykkeligt til mig at man aldrig kan få en bøde for at glemme at tjekke ind mellem transportmidler. Når bare man er tjekket ind fra rejsens start. Men det passer måske ikke.

  Hvad gælder terminalerne, så tror jeg ikke på de er knyttet til en bestemt transportform, men kun til station/stoppested. Der er i hvert fald kun oplysninger om stationen når man logger ind på rejsekort.dk og kigger på sine oplysninger. Desværre kan man ikke se en fuld log med f.eks. kontroller undervejs i toget.

  Hvorfor endte det på 142 kroner og ikke den almindelige bøde på 750 kr.?

  1. Hej Casper

   Tak for din kommentar.

   Beløbets størrelse har også undret mig. Og du har helt ret. Jeg fik også et dementi fra DSB, der havde kontaktet Rejsekort. Det, som jeg fik at vide fra togrevisoren, var ikke korrekt. Du kan benytte en hvilken som helst terminal.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.