I varmen har man brug for køling

Her i varmen er det godt at have et køleanlæg, og jeg har længe været på udkig efter ét, men de fleste larmer meget og bruger en masse strøm.

Jeg snakkede med min mor i telefonen forleden dag. 500 kroner i Bilka? Kun 1 meter i bredden, og så kan man slet ikke høre det, når det kører på laveste indstilling, sagde hun. Det var da billigt for et køleanlæg, sagde jeg, tænkende at et køleanlæg som er 1 meter i bredden da er et stort anlæg (lidt lige som dem vi har på mit arbejde), og så uden at det larmer. Sådan et må du meget gerne købe til mig, når du alligevel er der (det er hun hver uge).

Og min kære mor havde jo ret. Det var et køleanlæg, altså sådan et aggregat som giver noget køling i varmen. Men en ventilator er nu ikke det jeg forstår ved et køleanlæg 😀

3 kommentarer til “I varmen har man brug for køling”

 1. yes hvis det er et aircondition du mener med et koeleanlaeg saa bruger de utrolig meget stroem,vi har et i sovevaerelset og det koere kun om natten og naar den lille skal have sin eftermiddags lur, nu skal det saa siges at jeg bor paa Philippinerne.
  Resten af nedkoelningen forgaa med elektriske fan.

 2. Ifølge fysikken er ventilatoren den vigtigste del af køling – grundlæggende kan man ikke producere kulde, men man kan fjerne varme.

  Derfor er næste trin på “stigen” er at sørge for at der sker en fordampning fra hudoverfladen, så hvis du dupper dig med vand – gerne køligt – og stiller dig foran ventilatoren, så har du nøjagtig samme proces, som i et køleanlæg.

  Du har en klog mor!

 3. Tagkatten: Hmm upraktisk. Mit gulvtæppe og mine møbler bliver så våde 🙂

  SpeedyGonzarles: Ja, det kan man også kalde det. En ventilator/blæser/fan laver ikke egentlig køling af luften(fjernelse af varmen), men ventilerer kun den eksisterende luft, som dermed giver en kølene effekt. Et køle-/aircondition-/luftkonditionsanlæg transporterer varmen væk og køler dermed luften ned.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.