Nulstil, et mærkeligt udtryk

En af de ord, (formentlig oversættelse fra engelsk) som jeg ikke kan forstå, er ordet “Nulstil”. Havde der været tale om en tæller, kunne jeg forstå at man kunne nulstille den, men det bliver brugt i alle mulige sammenhænge hvor man ellers, på engelsk, ville have brugt ordet “Reset”, altså tilbage til udgangspunktet.

Hvordan kan man nulstille

 • En adgangskode? Og hvor mange 0’er skal der så være i adgangskoden? Ikke en særlig svært adgangskode at gætte.
 • Hvis du vil annullere, så klik på “Nulstil”. Hmm
 • tilbage til fabriksindstilling?
 • nulstille sit barometer (Det er vel de færreste barometre der kan vise intet lufttryk overhovedet, tænker jeg)
 • På Volvos websted om Volvo model 240, skriver de Nulstil servicelampen. Hvordan i alverden nulstiller man en lampe?

Hvorfor er det kommet til at hedder “Nulstil” på dansk. Har vi ikke et bedre ord?

6 kommentarer til “Nulstil, et mærkeligt udtryk”

 1. Det er vel et af de udenlandske ord som er misset ved oversættelse.Vi kender jo alle udtrykket – sæt til default som err hyppigt benyttet indenfor it. Jeg ved virkelig ikke om der er bedre og mere dækkende ord, men at nulstille er jo at gå til det udgangspunkt, hvor X stilbar emne var stillet inden man begyndte at stille på det.

 2. Det må være mig, du er ude efter.
  Men det lyder jo pænere end, at give dem et missil i røven *gg*

 3. Danerland: Hvorfor i alverden skulle jeg være ude efter dig. Jeg nævner da andre steder, i indlægget, hvor det bruges. Hvorfor skulle jeg være ude efter nogen? Jeg skriver jo bare om det. Tager du alting som en personligt angreb? Nærtagende?

  Og hvad er det for øvrigt du refererer til? Jeg kan slet ikke genkende relationen mellem mit indlæg og din kommentar.

 4. Danerland: Okay 🙂 Jeg har nu ikke læst det pågældende indlæg du refererer til, endsige vidste at det fanstes.

  Må jeg give dig et tip: Det vil være en god idé at indsætte et link til det du refererer til. Jeg havde fornemmelsen af at jeg spurgte i øst og du svarede i vest.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.