Hvorfor SKAL nogle cyklister ABSOLUT uden om- og op foran os andre ved rødt lys

Hvordan kan det være at nogle cyklister absolut skal op for at holde foran alle andre cyklister, der i forvejen holder for rødt, og endda sommetider helt ude i selve krydset?

Det besynderlige er, at når der så bliver grønt, så bliver de holdende, og spærrer dermed for de cyklister, der holdt der i forvejen.

Hvad er formålet med dette? Det er muligvis legalt (bort set fra at passere stoplinien når der er rødt) – jeg kan ikke finde noget om det i færdselsloven, men hensyntagende er det i hvert fald ikke. Skal vi kalde det ubetænksomhed eller måske direkte egoisme?!

8 kommentarer til “Hvorfor SKAL nogle cyklister ABSOLUT uden om- og op foran os andre ved rødt lys”

 1. Det er et billede af disse menneskers liv: de betragter fremgang som noget relativt: foran, (fordi jeg er langsom).

  Absolut fremgang er følgende:

  Jeg bevæger mig. Altså har jeg overskud til at gøre plads for andre.

  Samme for bilister: i stedet for at tage det roligt og spare energi ved at bevare fremdrift, vil de skynde sig op foran og bremse op, hvorved de spærrer for dem, der afpasser farten og bevarer fremdrift.

  Foran er ikke fremad, men hvis man ikke har et mål med det, man gør, er det bedre, at andre er bag én!

 2. Livet er som trafik: nogle har overskud til at se lidt længere frem, men de kortsynede kommer i vejen for dem, i deres fineste stress…

 3. Jeg gætter på at det er de samme fjolser der også skal ligge i venstrebanen på motorvejene og køre 5 – 10 km/t langsommere end det man må!!

  Men altså bare et gæt!

  René

 4. Jeg synes også det er irriternde, at nogle som kører LANGSOMT absolut SKAL op foran ved rødt lys. Så ligger de og spærer igen for os andre, når vi skal overhale dem for 117 gang…det kan godt af og til virke som om, at de bare VIL ligge og irritere.

  Jeg kører dog selv tit op foran. Men jeg er til gengæld en lynstarter, så jeg suser afsted ligeså snart det bliver grønt. Hvis alle dem, der holdt oppe foran gjorde det, ville det ikke være noget problem. Det er dem der ligger og sover og bremser, der udgør et irritationsmoment. Det er naturligvis i orden at køre langsomt – det gør jeg også selv i ny og næ, når jeg ikke lige skal nå noget – men så skal man kører inde i siden og ikke spærre for de andre!

  Når jeg kører op foran, så er det udelukkende for at slippe for at skulle bruge et minut på at overhale de langsomme igen og igen…;o)

  Andre ting der irriterer mig i trafikken:

  1) langsomme cyklister der ligger i overhalningsbanen og ikke kører ind til siden, når de selv HAR overhalet den endnu langsommere cyklist, som lå foran dem.

  2) cyklister, som taler i mobiltelefon og slingrer frem og tilbage til fare for os andre.

  3) cyklister som hører musik, mens de cykler og ikke kan høre når man ringer efter dem…

  4) de grønne bude, som ustandseligt kører overfor rødt, mens vi andre “dumt” holder pænt og venter….; men det er vel derfor, de heddder grønne bude, fordi der altid er grønt for dem!!

 5. jeg synes generalt at trafikken er blevet værre og at både cyklister og biler kører a lort inde i byen.

  jeg har ikke noget problem med folk der kører overfor rødt hvis der ikke er nogen fare forbundet med det.

  men, med hensyn til omtalte problematik, så er det et typisk problem med cyklerne at folk ikke tager nogensomhelst hensyn til- og anpasser deres trafik til de øvrige, hvilket er ret irriterende når man har travlt.

  godt indlæg, håber at nogle af “spasser”-cyklisterne ser det!!

  GH

 6. Cyklister tænker ikke, de er dumme og tror de er usårlige, de mener heller ikke færdselsloven gælder for dem. Det er udmærket du bringer det op i denne blog og nogle af svarene afslører at denne ligegyldighed med det , desværre er en afspejling af borgernes ligegyldighed med sikkerheden i trafikken i dagens Danmark.

  OBS….der er stadig en del gode cyklister tilbage på vejene.

 7. jeg er faktisk ening, har ofte oplevet den situation, jeg kommer i fuld ornat, cykeltøj,hjelm, sko og min fine racercykel ;-), render ind i en rød bælge, dvs må stande ved hvert lyskryds på vej ud af København, ved hvert eneste kryds skal der absolut 7-8 cyklister udenom og ind foran mig, det er de samme som jeg overhaler på vej til næste kryds, dette gentager sig hele tiden, og det pisser mig ærligt talt fuldstændigt af, de kan da at jeg kører temmeligt stærkt, men måske derfor, på trods, men min mening er at folk generelt kun tænker på sig selv, sig selv , sig selv, og fuck alle andre………

  Derfor der tit sker ulykker, folk holder på deres ret ved fx. grønt lys, men fuck retten når man ligger under 20 tons HT bus eller lastbil, men sådan er tiden vel,” jeg alene vide og har ret, og sparker ikke på folk der ligeer ned, når det er nemmere at sparke mentaliten” råder overalt 😉

  Men forsat god (med) vind på cykelstierne 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.