Højre… nej venst… nej høj.. øhh???

Grunden til at folk på rulleskøjter skal køre på fortovet burde egentlig synes indlysende. Det er bare ikke så bekvemt og der er ikke rigtig plads på fortovet.

Derfor bruger mange, der står på rulleskøjter, cykelstien. Og her har de jo det hele for sig selv… for der er i hvert fald ingen andre der har en chance for at komme forbi, når de bruger hele den, ellers brede, cykelsti, svingende frem og tilbage fra side til side.

Jeg ville egentlig sådan ønske at de en dag kom galt afsted. Desværre sker det oftest, ved mange trafikforseelser, at det er andre der kommer slemt til skade, mens synderen ofte slipper helt eller delvist godt fra ulykken.

Færdselsloven er skam kun vejledende, en hensigtserklæring som man ikke behøver rette sig efter. Vel?

14 kommentarer til “Højre… nej venst… nej høj.. øhh???”

 1. “Jeg ville egentlig sådan ønske at de en dag kom galt afsted”, skriver du.

  Det ville jeg så ikke. Skatteborgerne kommer nemlig til at betale for hospitalsophold, sygedagpenge m.m., det er da spild af penge…

  Jeg er selv uegnet til rullerskøjte- og skateboardkørsel, men jeg synes nu alligevel godt at vi kunne anerkende begge dele som transportmidler i trafikken og lave fornuftige love omkring disse transportmidler.

  De er nemlig bedre for både miljøet og de pågældende personer end de transportmidler, der forpester den luft vi skal indånde.

  Jeg går ud fra at den eneste grund til at du ikke kan lide disse trafikanter er fordi de er i vejen når du selv skal fremad. Men vi skal altså have lov til at være her alle sammen, især os, der transporterer os selv.

 2. Jeg foreslår vi lige spænder et par skøjter på dine fødder og sender dig lystigt ned at en 40cm bred og lettere ujævn flisebelægning adskilt af brosten. Så kan vi evt se hvorlang tid der går før du kommer galt afsted.

  Lang de fleste folk som er ude og køre har forstand nok til at trække benene til sig så folk kan komme forbi.

 3. Til vivibech: Så har du misforstået mit budskab. At jeg ikke bryder mig om dem er jo netop at man ikke kan regne med hvor på cykelstien de er. De må da hjertens gerne være der, hvis ikke det var fordi de er til fare for andre. Men det er de jo og derfor er det ulovligt.

  Det er ikke os alle der er egoistiske og kun tænker på os selv. Jeg er ikke bare ude på at jeg kan komme frem. Jeg prøver netop at tage hensyn og se mig for, overholde reglerne hele tiden. Det er jo, i modsætning til hvad du skriver, ikke en egoistisk tankegang.

 4. Til Jesper: Så tænker du jo også kun på din egen interesse for at kunne køre behageligt og blæser på alle andres sikkerhed. Det er jo lige den egoisme jeg sigter efter.

  Ja, nogle enkelte har sikkert forstand nok til at passe på, men når man kører på rulleskøjter, så er det naturligt for fremdriften at man kører fra side til side. Og det er derfor man ikke ved hvor man har jer.

  Problemet er såmænd ikke at I er der, men at nogle bruger hele cykelstien uden at tage hensyn til hvad der kommer bagfra.

 5. Har du prøvet at give et lille klemt med ringeklokken når du kommer bagfra? Det er min erfaring at langt de fleste rulleskøjteløbere trækker pænt ind til siden når man gør opmærksom på, at man er på vej. De har jo ikke øjne i nakken vel.
  Hvis jeg endelig skal pege på nogen der generer mig i trafikken, så er det dagplejemødre eller vuggestue pædagoger, der partout skal gå ved siden af hinanden med deres tvillingebarnevogne. Og når fortovet så ikke er bredt nok, ja så tager man da bare og fylder hele cykelstien også….

 6. Til Dj-eagle: Ja naturligvis, men min erfaring at man ofte får et “Så slap dog af” eller det der er værre slynget i hovedet.

  Jeg oplever dagligt, som dig, personer, der, uden at se sig tilbage, lige smutter ud på kørebanen for at passere andre fodgængere på et smaldt fortov. Det er også en farlig situation da de ofte er lige ved at cykle dem ned.

 7. Hvis alle tog hensyn, og du har fuldstændig ret. Det gør ingen, rulleskøjteløbere ingen undtagelse, ville der være en fredelig og rolig trafik på vejene/fortove/cykelstier med plads til os alle.

  Lastbiler kører for stærkt og ser sig ikke for samtidig med de læser Anders and (undskyld, ser billederne).

  Alm. flakser rundt i alt andet end højre side af motorvejen, og fletteregel. Hvad fanden er det for en nyopdagelse.

  MC for meget fart, desværre

  Men cykler. Prøv at tage en tur i bil i Kbh. og skal svinge til højre, det er som om cyklister har glemt at der findes andre end dem (der var jeg sgu ligeved at foreslå vigepligt for cykler når noget krydsede cykelstien)…

  Jeg har prøvet samtlige transportmidler som fører incl. barnevogn… Mennnn at de skulle komme til skade… Tja, hvorfor ikke, hvis det er eneste indlæringsform er det sgu OK med mig, så ka`de lær`det ka`de 🙂

 8. Typisk for nogle (vivi bech) Vi skal da tage hensyn til lovovertræderne. Skide være med at en massiv overvægt af trafikanter færdes som de blinde slås. Placeringer er en by i Rusland, blinklys bliver kun sjældent brugt, og der parkeres gerne og helst hen over både 2 og 3 pladser. Man holder så stor afstand på motorvejene i myldretiden, at en kø forlænges med flere kilometer. Og så klassikeren: Man holder da tilbage for folk der har vigepligt, for man skal da hjælpe og være venlig. Op i røven med de 20 bagved en, der så må stoppe.

 9. Hej Henrik, jeg ser dem jo også ofte, der var engang jeg havde samme tanke om at de skulle prøve at slå sig. Da det så skete fik jeg dårlig samvittighed, men tilgengæld tror jeg han lærte ikke at lade sig trække af sin hund.

  Det skete på Peter Bangsvej for mange år siden, dengang linie 15 hed linie 1

  En knægt på rulleskøjter og en hund i snor, hu hej derud af, intil der pludselig var brosten ved en sidevej, han stod lige på snotten og hunden stod og logrede, egentlig en sjov sitiuation, men nej jeg fik sku dårlig samvittighed.

  Men bortset fra det, så har du ret Henrik men det har andre også, nogle Rulleskøjte løbere opfører sig ordentligt og trækker til side, andre gør det ikke.

  Hvad så, jeg mener stadig at trafikundervisningen i folkeskolen skal intentiveres, til et dagligt program i undervisningen, det kan optræde i indtil flere fag. Der kan man tage samtlige trafikale sitiuationer op, enda også som rollespil.

  Cheers B:o)

 10. Hej Bo. Jeg ønsker heller ikke de skal slå sig, men der er en fare i det de laver og så er det, for mig at se, bedre at det er dem selv det går ud over frem for at det er andre de påfører skade.

  Børn gør ofte mange ting der nok ikke er så smarte, og det er en naturlig del af udviklingen. Jeg tror vi alle sammen har gjort ting hvor vi kunne komme til skade. Men dem jeg sigter på er de mennesker der burde være voksne nok til at kunne indse hvad det kan indebære.

  Det er helt rigtigt at det ikke er alle der er lige åndsvage. Bestemt ikke, og det er heller ikke de ansvarlige jeg sigter på, men på de fæ-hoveder der ikke rigtig kan finde ud af at der også er andre end dem selv at tage hensyn til. Nogle af de kommentarer jeg har fået viser tydeligt at der er nogle mennesker der overhovedet ikke kan indse at der også skal være plads til andre end dem selv. Og det er her min harme kommer ind i billedet.

  Hilsen Henrik

 11. Hej Alle. Tankevækkende så primitive vi alle kan blive når noget går os imod – “så må man håbe de kommer til skade” – jeg vil tage stor afstand fra den slags udtalelser. Jeg føler dog trang til at udtale mig generelt om rulleskøjteløbere idet jeg selv har løbet på rulleskøjter siden jeg var barn og nydt det meget – jeg er nu 52 år og nyder det stadig. Selvfølgelig skal vi alle være her – det er bare et spørgsmål om at lave de rigtige regler og jeg vil opfordre alle til at vise hensyn. Det er der desværre en del inden for alle trafikant kategorier som ikke forstår – men det skal ikke forhindre os andre i at få sund motion uden CO2 omkostninger. Man forhindrer jo heller ikke alle knallerter fordi en del ikke kan finde ud af at køre forsvarligt. Selv løber jeg også på cykelstierne og overhaler tit “brede” cyklister – jeg har lært at vise hensyn og løber derfor oftest imod kørselsretningen – på den måde kan jeg jo se cyklisterne i god tid når de kommer – og når de kommer springer jeg i god tid tydeligt til side ind på fortovet og ud igen bagefter – så burde alle være tilfredse. Så mit forslag er: Kør på cykelstien imod retningen og vis hensyn.

  Hilsen Jørn Ole

 12. Hej Jørn

  Tak for din kommentar.

  Nu er det jo ikke sådan at jeg ønsker at folk kommer til skade!!! Det vil jeg godt slå en tyk streg under. Men det jeg mener er at det er bedre at de selv kommer til skade, ved deres ignorante og hensynsløse adfærd (det har de selv været ude om!), end at de forvolder skade på andre, der er uskyldige, ved at opføre sig som de gør. Og her mener jeg faktisk at hvis der er nogen der kommer til skade ved deres opførsel, vil jeg håbe det er dem selv.

  Spørgsmålet er ikke om der er noget der går os imod, men om den egoistiske holdning som de selv udviser, der er til fare for andre. “Nåh ja, der er terrorister, det var synd, forhold dig til det”??? Er det sådan at vi blot skal acceptere at der er nogen der vil gøre os andre ondt? For det er jo det som ignorente cyklister gør, og det er det som jeg har noget imod. Ikke bare at der er noget der går mig imod.

  “Man forhindrer jo heller ikke alle knallerter fordi en del ikke kan finde ud af at køre forsvarligt”, skriver du. Nej, det gør man ikke, men man har formentlig gjort sig en række overvejelser da man har lavet lovene (det er dog ingen garanti for) og derfor forbudt rulleskøjtende personer på cykelstien. Uanset hvad, hvis vi alle gør vores til ikke at bryde loven, så ved vi alle i hovedtræk hvordan andre vil reagere i trafikken (alle kan lave fejl, men der er forskel på hændelige fejl og anarki), og så kan vi minimere skaderne ved at tage hensyn og ikke kun tænke på hvad man selv ønsker.

  Med venlig hilsen
  Henrik Rasmussen

 13. Man kan egentlig ikke gøre andet
  end at begynde med sig selv.
  Uanset, hvem du stemmer på,
  er det embedsmænd, der tager sig af detaljerne.

  Altså er der kun én vej til forandring:
  Selv at vise hensyn.
  Netop vise hensyn.
  Så folk kan se, hvor god en idé, det er.

  Derfor bevæger jeg mig i trafikken,
  som om det kun handler om hensyn.

  Jeg er meget tilstede, når jeg kører bil.
  Jeg har 6-800 kg bøjet metal i ryggen,
  så jeg skulle nødig ramme nogen.

  Jeg kører, som manden i P1 beskrev det,
  da han fortalte om de præmier, han havde vundet i
  økonomisk kørsel:

  Ikke for tæt på den foran kørende,
  fordi man så hele tiden skal bruge bremsen,
  fordi man ser des bedre, jo mindre hans bagende blokerer,
  og fordi det er irriterende at have en idiot liggende lige inakken.

  Men ved lyskryds er jeg så tæt på, som loven tillader,
  så så mange som muligt kan nå over for grønt.
  Jeg blinker så tidligt som muligt,
  så andre kan se, hvor jeg skal hen – og tage højde for det.
  Og jeg sørger for at komme hurtigt fra start,
  så flest muligt når over.

  Her følges hensyn til andre med brændstof-økonomi.
  Så jeg viser altså hensyn af egoistiske grunde,
  idet hensyn er det mest rationelle i enhver situation.
  Og rationel minder lidt om sand,
  og sandheden skal jo gøre mig fri.

  Hvis man lever lidt med i verden,
  kommer man ikke så ofte til
  at falde over sine egne fødder,
  eller støde ind i folk, der går i deres egne tanker…

 14. Når der fx. bliver rødt, kan man jo lige så godt
  lukke ventende ind fra sidegaden,
  som man kan skynde sig frem til krydset
  for at “prøve sine bremser af igen.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.